За втора поредна година  клуб Млад екскурзовод“ събра близо 50

...
За втора поредна година  клуб Млад екскурзовод“ събра близо 50
Коментари Харесай

50 седмокласници в Клуб Млад екскурзовод учат историята на София

За втора поредна година  клуб „ Млад екскурзовод “ събра близо 50 седмокласници от 19-то СУ „ Елин Пелин “ в столицата. За да научат повече за историята и културата на страната ни и в частност на София. За да се опитат дапътуват през времето, да открият непознати и вълнуващи стъпки на предците ни от близкото и далечно време, да разчетат знаците, които са ни оставили като  наследство -  нашата просвета, история, полезности.


-->
Гост-лектори в клуба бяха известни публицисти, учени, специалисти. Младите екскурзоводи се срещнаха със буйни пътешественици като Магдалена Гигова и Георги Милков. 

Участваха в тест игра с проф. Нели Бояджиева, рисуваха себе си като екскурзоводи и откриха неподозирани черти от характера и желанията си.  Получиха и  покана за посещение от управлението на Българската телеграфна организация и научиха  любопитни детайлности какво се случва в тази значима постройка. Срещнаха се с двама екскурзоводи от Регионалния музей за история на София, който за час се придвижи в 19-то учебно заведение.  Двама от участниците в Клуба – Пламен и Стефания, се приготвиха да показват някои от най-важните забележителности на регион „ Красно село “ пред гостите на районния празник, пристигнали да прегледат емблематичната постройка на региона, в която през днешния ден се намира Министерството на земеделието.



Проектът „ МЛАД ЕКСКУРЗОВОД “ се извършва с финансовата поддръжка на Програма „ Европа “ 22  на Столична община. Партньори на фондация „ Детето и фолклора “ са Район „ Красно село “, Асоциацията на екскурзоводите в България  и19 СУ „ Елин Пелин “.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР